Biztonsági szolgálat


BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT KIVÁLASZTÁSA, KÉPZÉSE, A TOVÁBBKÉPZÉSEK RENDSZERE

A jelentkezővel (jelentkezőkkel) teljesítmény tesztet írunk, emellett elvégeztetjük a szükséges általános orvosi és pszichológiai vizsgálatot és ha minden megfelel, akkor kerül sor az új munkatárs felvételére. Kétség esetén a jelentkező lakókörnyezetében tájékozódást végzünk.
A felvételre kerülő munkatársak rendelkeznek a 2005. évi CXXXIII. törvényben előírt személy- és vagyonőr végzettséggel és igazolvánnyal. Az újonnan felvett állomány részére munkába állításuk előtt általános és a helyi ismereteket, munkavédelmi, balesetvédelmi, tűzrendészeti előírásokat is tartalmazó képzést tartunk. Erről jegyzőkönyvet veszünk fel, melyet minden oktatásban részt vett dolgozónkkal aláíratjuk.

A konkrét szolgálati felkészítés során gondot fordítunk a megbízó üzleti titkai megóvására. Igény esetén a vagyonőrökkel titokvédelmi nyilatkozatot iratunk alá.

A hatályos törvény, illetve rendeletek utasításait, az abban meghatározott jogok és kötelezettségek teljes körét rendszeresen átismételjük, értelmezzük. Kezelhetetlen, elintézetlen rendkívüli esemény az általunk őrzött objektumokban az elmúlt években nem volt. Ügyfélszolgálatot ellátó munkatársaink valamennyi incidenst a törvényi előírások szerint az ügyfelek általános megelégedésére rendeztek le.


A SZOLGÁLAT SZERVEZÉSE, IRÁNYÍTÁSA ÉS ELLENŐRZÉSE

Budapesten és megyeszékhelyeken kirendeltségeink, képviselőink és irodáink vannak. Az objektumok őrzésében és az ügyfélszolgálati munkában 30 éves gyakorlattal, kellő jártassággal rendelkezünk. Személyi állományunk stabil, az elmúlt évben a fluktuáció 8,6% volt. Plusz megrendelés esetén hálózatunk korlátlanul bővíthető.
A Colonel Kft. minden megrendelővel külön szerződést köt, s az adott területet elkülönítve kezeli a többi területtől. Nagy volumenű munkánál független területvezetőt jelölünk ki, aki felelős a megbízó által üzemeltetett objektumok őrzésvédelméért. Váltásonként 1-1 fő váltásparancsnok felelős a szolgálatok zavartalan működéséért. A területvezető a Colonel Kft. ügyvezetőjének van alárendelve.
A feladatokat a megbízó követelményei alapján kidolgozott Szolgálati Utasításban határozzuk meg. A szolgálati helyek sajátosságainak megfelelő szolgálati okmányokat (pl. kulcskiadási füzet, gépjármű forgalmi napló, bent maradók könyve, beléptetési napló stb.) vezetünk. A vagyonőrök feladataikat havi szolgálatvezénylés alapján látják el. A szolgálati helyekre állandó állományt vezénylünk.


A SZOLGÁLAT ELLENŐRZÉSÉT AZ ALÁBBIAK SZERINT VALÓSÍTJUK MEG

Az ellenőrzések ISO minőségirányítási rendszer követelményei és előírásai alapján történnek. Az ellenőrzéssel kapcsolatos észrevételek és tapasztalatok havonta értékelésre és elemzésre kerülnek. Ezek legfontosabb megállapításait vezetői értekezleteken megbeszéljük.
A csoportvezetőknek és önálló területvezetőknek havi 5 alkalommal kötelező ellenőrzést végrehajtani az alábbiak szerint:
   – 2 alkalommal hétvégén vagy munkaszüneti napon,
   – 3 alkalommal éjszaka.
Emellett a Colonel Kft. rendelkezik önálló ellenőrzési csoportokkal, amelyek külön terv szerint hajtják végre a váratlan ellenőrzéseket. Az ügyvezető a Kft. szakembereinek bevonásával évente átvilágítja és értékeli szakmai és gazdasági szempontok figyelembe vételével a munkahelyeket, területeket. Az ügyvezető egyéni munkaterveik alapján hajtanak végre ellenőrzéseket, illetve kikérik és meghallgatják a megbízók észrevételeit és azokat érvényesíttetik a gyakorlatban.


AZ ELLENŐRZÉSEK AZ ALÁBBI TERÜLETEKRE TERJEDNEK KI

  • kötelmek ismerete;
  • általános rend, fegyelem;
  • okmányok megléte, azok vezetése;
  • külső megjelenés, ruházat állapota;
  • fegyverviselés szabályai;
  • esetenként alkoholszondás ellenőrzés;
  • éjszaka és munkaszüneti napokon telefonos éberségi ellenőrzés.

MŰSZAKI, TECHNIKAI FELSZERELTSÉG, FEGYVERZET LEÍRÁSA

A Colonel Kft. kiépített számítógépes rendszerrel rendelkezik, mely a személyzeti nyilvántartástól a bérfizetésig minden tevékenység végzésére alkalmas, internet hozzáférési lehetőséggel. Jelenleg 12 db mobil telefon készüléket használunk, központunkban 1 db telefon fővonalunk van.

ELÉRHETŐSÉGEINK

Az általunk őrzött objektumokban – igény szerint – járőrellenőrző készülékeket szereltettünk fel, melyek számítógépes kiolvasásával nyomon lehet követni a szolgálatban lévő és járőröző vagyonőrök mozgását, szolgálat ellátását. A szolgálatban lévő munkatársak egymással és a váltásparancsnokokkal URH adó-vevő berendezésekkel tartják a kapcsolatot. Cégünk ilyen készülékkel rendelkezik illetve számuk korlátlanul növelhető. A szolgálatot ellátó vagyonőreink a 124/1993. (IX.22.) számú Korm. rendelet 3.§ (2) bekezdésében meghatározott töltetsúlyú és összetételű gázsprayt viselnek tokban, valamint gumibotot. Valamennyi szolgálati helyen akkumulátoros zseblámpa, esőköpeny van kihelyezve.


A BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT KÜLSŐ MEGJELENÉSE

Munkatársaink formaruháját két szempont szerint választottuk meg. Az irodaépületekben, ügyfélszolgálatokon és a recepciókon szolgálatot ellátók részére öltöny-formaruhát rendszeresítettünk. Az öltöny formaruhához 2db rövid és 2db hosszú ujjú ing jár, 2db pantalló, hogy a vagyonőr mindig elegáns, ruházata frissen vasalt legyen. A rövid vagy hosszú ujjú világoskék inghez sötétkék nyakkendő, sötétkék pantalló és sötétkék zakót köteles a vagyonőr viselni, fekete félcipővel.
Nyáron a zakó levétele után rövid ujjú világoskék ing, nyakkendő, szürke pantalló és fekete félcipő a formaruha.
Télen az öltöny kiegészül egy elől végi cipzáras, hosszított, fekete színű, bélelt dzsekivel és fekete színű kötött sapkával.
Az öltönynél a kitűzőt mindig nyakba akasztva cég feliratos szalagon kell viselni.
Objektumon kívül, járőrözésnél fekete gyakorlóruhát visel a vagyonőr. Nyáron jó időben bakancs, terepszínű nadrág, rövid ujjú póló. Kitűző baloldalon, fegyver, gázspray övre fűzve, szolgálati jelvény jobboldalon vagy jobboldalt az övön.
Hűvösebb időben a ruházat kiegészül zöld színű, hosszú ujjú inggel, terepszínű gyakorló felsővel és terepszínű sapkával.
Kényszerítő eszközök nyíltan viselhetők. Télen a ruházathoz pulóver és terepszínű felsőkabát járul. A formaruhák kiválasztásánál az vezérelt bennünket, hogy az célszerű, jó megjelenésű és kényelmes viselet legyen.
Szükség szerint valamennyi vagyonőr rendelkezik esőkabáttal.